Information

Anmälan till utbildning görs via länk nedan

Kursanmälan

eller via mail till ulf@explosivutbildning.se


Bekräftelse  skickas  och övrig information ca 2-3 veckor före kursstart.

Betalning Mot faktura, 10 dagar netto, i samband med bekräftelse.

Vid avbokning senare än 2 veckor före kursstart debiteras halva kursavgiften. Vid utebliven närvaro kan platsen överlåtas till annan deltagare  eller erbjudande om att delta vid nästa kurstillfälle,  men kursen debiteras för ursprungligt bokat tillfälle.

Kursavgift inkluderar kurs, dokumentation, kursintyg samt lunch och kaffe om inte annat anges. Moms tillkommer på samtliga priser.

Om logi önskas, kontakta oss snarast så hjälper vi till med bokning av logi.

Förbehåll Vid för litet antal kursdeltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in kurser. Vi förbehåller oss även rätten till smärre prisjusteringar och reserverar oss för eventuella tryckfel. Välkommen på kurs hos oss.

Bra att veta

Ett sprängkorts giltighetstid är 10 år. Innan 10 år har gått måste du gå en ”Kurs för förnyelse av sprängkort”.
Observera att sprängkortets innehåll kan ändras under giltighetstiden.
Om man skaffar erfarenhet från tätort eller andra tillämpningar så behöver man bara skicka in ett kompletterande praktikintyg för att få ett reviderat sprängkort.

Sprängarbetsledarens och dennes ersättares behörighet gäller i 10 år.
Därefter går man en ”Repetitionskurs för sprängarbetsledare” om man inte har gått en ”Kurs för förnyelse av sprängkort”.

Du som har ett giltigt sprängkort från annat EES land behöver endast kontakta arbetsmiljöverket för att få ditt kort certifierat av dom för att få ett svenskt sprängkort.

Vid transport av sprängmedel i kolli som ”värdeberäknad mängd” – normalt max 20 eller 50 kg netto – krävs sedan 1 januari 2003 ett enklare förarintyg d.v.s. undantag från utbildning för transport av värdeberäknad mängd finns ej längre.
Denna utbildning ingår numera i våra Grundkurser, även i ”Kurs för förnyelse av sprängkort” och ”Kurs för föreståndare för sprängämnesförråd”.
Ett särskilt intyg för detta utfärdas. Notera att om syftet är att man ska åka ut och utföra ett sprängarbete så är man undantagen ADR och därmed utbildningskravet (värdeberäknad mängd).

För erhållande av sprängkort krävs förutom genomgången grundkurs med godkänt prov även praktik. Normalt har man redan praktik när man går kursen men det går även att skaffa praktik efter kursen.
Även ni som förnyar sprängkortet genom att delta i en ”Kurs för förnyelse av sprängkort” ska lämna in praktikintyg. Ni kan skicka in praktikintyget eller ta med till kursen.
Sprängkortet är inte statiskt utan man kan ändra sprängkortet under löptiden.